Skip to main content

Ξανά «εκτός» πράσινης λίστας της Βρετανίας η Ελλάδα – Οι σκέψεις για τις «πορτοκαλί» χώρες

Δεν εντάχθηκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα αφήνοντας τον Αύγουστο τον μοναδικό καλοκαιρινό μήνα «ανοικτό» για διακοπές, αν στην επόμενη αναθεώρηση αλλάξουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τα δημοφιλή νησιά των Βαλεαρίδων – Μαγιόρκα, Ίμπιζα και Μενόρκα – μαζί με τη Μαδέρα, τη Γρενάδα, τα Μπαρμπέιντος και τις Βερμούδες μετακινήθηκαν από την πορτοκαλί στην πράσινη λίστα ανακοίνωσε ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαρπς, όμως θα είναι υπό παρακολούθηση επεσήμανε. Δήλωσε επίσης ότι οι περιορισμοί της πορτοκαλί λίστας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα αρθούν αργότερα αυτό το καλοκαίρι με σχετική ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Το αρχικό σενάριο είναι οι  Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 να μην χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της «πορτοκαλί» λίστας.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν να παρακινούν τα κράτη μέλη της ΕΕ   οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα. 

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών είναι για το 2022. Ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών TravelSupermarket, που καλύπτει την περίοδο από τις 13 έως τις 20 Ιουνίου, δείχνει ότι το 53% των κρατήσεων αφορούν στο έτος 2022 – παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος κορυφής φέτος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ενώ ένα επιπλέον 13% προγραμματίζει διακοπές τον Δεκέμβριο του 2021, που σημαίνει ότι δύο από τις τρεις κρατήσεις είναι για ταξίδια που ξεκινούν τουλάχιστον πέντε μήνες αργότερα.