Skip to main content

Στο πρώτο ελληνικό ABS εταιρείας εκτός τραπεζικού τομέα επενδύουν EBRD, EIB, KfW

Στην έκδοση εξασφαλισμένης με ενεργητικό τιτλοποίησης  (ΑΒS) της AutoHellas επενδύουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIB) και η γερμανική KfW. Το συνολικό ποσό της επένδυσης ανέρχεται σε 101 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση ABS από επιχείρηση εκτός του τραπεζικού τομέα στη χώρα μας και θα βοηθήσει την εταιρεία να διασφαλίσει βιώσιμη πρόσβαση σε χρηματοδότηση μεσοπρόθεσμα. H AutoHellas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος συνεργάτης franchise της αμερικανικής εταιρείας Herz International. 

Η EBRD επενδύει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, η ΕΙΒ 32,3 εκατ. ευρώ και η KfW 25 εκατ. ευρώ. Τη συναλλαγή ανέλαβε η StormHarbour Securities LLP.

Υπενθυμίζεται ότι η EBRD άρχισε να επενδύει σε τακτική βάση στην Ελλάδα το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Έως σήμερα έχει επενδύσει περισσότερα από 1,7 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 30 project ανά τη χώρα. 

naftemporiki.gr