Skip to main content

Mόσχα: Κάτω του 50% ο κίνδυνος του Grexit

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Κάτω του 50% ανέρχονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ.

Ο Ρώσος υπουργός εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι μεν σημαντικός, αλλά δεν υπερβαίνει το 50%.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει αιτηθεί ενός πακέτου οικονομικής βοήθειας, προσθέτοντας ότι η χρήση οικονομικών πόρων της ομάδας των BRICS για τη βοήθεια άλλων χωρών βρίσκεται εκτός ατζέντας.

Τέλος, ο αξιωματούχος της Μόσχας διέψευσε ότι έχει προσκαλέσει την Ελλάδα να καταστεί το έκτο μέρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.

Σημειώνεται ότι ως BRICS ορίζεται η ένωση των χωρών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Kίνας και της Νοτίου Αφρικής.

Πηγή: Bloomberg

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.