Skip to main content

Huawei: Θα μεταφέρουμε τεχνολογία σε χώρες, που είμαστε καλοδεχούμενοι

Πριν οι χώρες της Δύσης γυρίσουν τελείως την πλάτη στην Huawei, ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μπορεί από μόνος του να πει «αντίο». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της εταιρείας από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

Η Huawei έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ και αρκετών ακόμη χωρών της Δύσης, εν μέσω κατηγοριών για κατασκοπεία εκ μέρους του Πεκίνου. Aρκετές κυβερνήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην της παράσχουν άδεια για την ανάπτυξη δικτύων 5G, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται ακόμη και να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων της σε αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στην Πολωνία στέλεχός της συνελήφθη για κατασκοπεία και η εταιρεία ανακοίνωσε την άμεση απόλυσή του, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητές του δεν είχαν καμία σχέση με την ίδια. Παράλληλα η οικονομική διευθύντρια της Huawei έχει συλληφθεί για παράνομες συναλλαγές με το Ιράν. 

Ο πρόεδρος Λιανγκ Χουά τόνισε από το Νταβός ότι η εταιρεία του σέβεται απολύτως το ρυθμιστικό πλαίσιο της κάθε χώρας, στην οποία έχει παρουσία και διεμήνυσε: «Ίσως τελικά μεταφέρουμε την τεχνολογία μας σε χώρες, όπου είμαστε καλοδεχούμενοι». 

Πηγή: BBC