Skip to main content

Στα 1,14 δολάρια ενισχύεται το ευρώ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Πάνω από τα επίπεδα των 1,14 δολαρίων κινείται αυτήν την ώρα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε χτες η Federal Reserve ότι θα πρέπει πρώτα να ωριμάσουν οι συνθήκες για την πρώτη αύξηση του επιτοκίου μετά από επτά χρόνια.

Ειδικότερα, στις 13:20, το ευρώ κινείται με κέρδη 0,54% στα 1,14 δολάρια, ενώ νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στα 1,1422 δολάρια.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), Τζάνετ Γέλεν, η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει σταδιακά και μόνο όταν οι συνθήκες της οικονομίας το επιτρέψουν. Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο γίνεται λόγος για αύξηση των επιτοκίων, ενώ η απόφαση έχει συνδεθεί με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.