Skip to main content

FED: Ο ρατσισμός βλάπτει σοβαρά και την οικονομία

Ο συστημικός ρατσισμός δεν πληγώνει απλώς βαθιά την κοινωνία, αλλά είναι άκρως επιζήμιος και για την οικονομία. Αυτό επισημαίνει ο Ρόμπερτ Κάπλαν μέλος του ΔΣ της Fed και επικεφαλής της περιφερειακής FED του Ντάλας. 

Σε δηλώσεις του στο CBS ο Κάπλαν ειπε πως συμφωνεί με τον συνάδελφό του Ράφαελ Μπόστικ- τον μόνο μαύρο αξιωματούχο της FED- ότι και η κεντρική τράπεζα μπορεί να κάνει περισσότερα για να δοθεί τέλος στον συστημικό ρατσισμό, ο οποίος αποτυπώνεται και στα αρκετά υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ Αφροαμερικανών και Ισπανόφωνων. 

«Μία οικονομία στην οποία θα έχουν συμμετοχή και ίσες ευκαιρίες όλοι θα είναι μία οικονομία με υψηλότερη απασχόληση, μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας και ταχύτερη ανάπυξη» σημείωσε.  

Τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed έρχονται ύστερα από αρκετές εβδομάδες διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις 25 Μαΐου, αλλά και στον απόηχο του θανάτου ακόμη ενός Αφροαμερικανού στην Ατλάντα την περασμένη Παρασκευή και πάλι και κατά την προσπάθεια της αστυνομίας να τον συλλάβει. 

naftemporiki.gr