Του Χρήστου Λογαρά
[email protected]
Το ράλι της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla είναι πολύ κοντά στο να εκθρονίσει την βασίλισσα των αυτοκινητοβιομηχανιών, την Ιαπωνική Toyota.
Μπορεί η κεφαλαιοποίηση της Tesla να ξεπερνάει τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, έχει ακόμα αρκετό έδαφος να καλύψει μέχρι να φτάσει την αποτίμηση της Toyota που φτάνει τα 210 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία περιλαμβάνει και ίδιες μετοχές.
Σύμφωνα με αναλυτές της Bloomberg, ένα επιπλέον ράλι 11% για την μετοχή της Tesla, θα ήταν αρκετό για να πάρει το στέμμα από την γνωστή Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, δεδομένου ότι η εταιρεία του Elon Musk γνωρίζει ήδη άνοδο 23% από τις αρχές του Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η τιμή-στόχος της μετοχής της Tesla έσπασε το φράγμα των 1000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στις 12:30 ώρα Ελλάδος, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στα 1.025,05 δολάρια.
naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Bloomberg
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












