Skip to main content

Κομισιόν: Υπό εξέταση οι νέες προτάσεις

του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες,

Οι νέες επιπρόσθετες ελληνικές προτάσεις βρίσκονται στα χέρια των θεσμών και εξετάζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στη χθεσινή συνάντηση του επιτρόπου Μοσκοβισί με την ελληνική αντιπροσωπεία (κ.κ. Παππάς, Τσακαλώτος) συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διάφορες προτάσεις, ενώ σήμερα το πρωί και νέες εισηγήσεις υποβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι σημαντικό να αναλυθούν όλες οι προτάσεις, δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εργαζόμαστε στη βάση της δήλωσης της 20ης Φεβρουαρίου, που ορίζει και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, είπε.

Ερωτηθείς αν η πρόταση των θεσμών αποτελεί τη βάση των συζητήσεων, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο «τραπέζι» πολλές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που υποβλήθηκαν τώρα από την κυβέρνηση. Τις αναλύουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι θεσμοί απορρίπτουν τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η επεξεργασία των προτάσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τέλος, ερωτηθείς αν μετά την υποβολή των νέων προτάσεων από την κυβέρνηση πληρείται η προυπόθεση που είχε θέσει ο Πρόεδρος Γιούνκερ για νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην παρούσα φάση αναλύονται οι προτάσεις και στη συνέχεια θα εξεταστούν άλλες πρωτοβουλίες και συναντήσεις.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι, όπως είπε, σε θέση να επιβεβαιώσει συγκεκριμένες συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής-Καραϊβικής, αναμένεται να συναντηθούν ο Πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ωρών μπορεί να προστεθούν και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη συνάντηση.