Skip to main content

Νευρικές οι αγορές εν αναμονή νέων από τη Σιγκαπούρη

Με ελαφρά νευρικότητα παρακολουθούν οι αγορές της Ασίας την ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Το θολό τοπίο γύρω από την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής, οι έντονες διακυμάνσεις, που πέρασε το προηγούμενο διάστημα η σχέση των δύο ανδρών, κινούμενη ανάμεσα σε απειλές πολέμου, προσωπικές προσβολές και φιλοφρονήσεις και το απρόβλεπτο του χαρακτήρα τους καθιστούν δύσκολες τις προβλέψεις για την έκβαση των συνομιλιών. 

Από την έναρξη των συνεδριάσεων οι δείκτες αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Στις 6:00 ώρα Ελλάδος ο Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο παρουσιάζει άνοδο 0,2%, έχοντας κυμανθεί από το -0,1% έως και το +0,9%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται 0,1%, ενώ ο Σύνθετος Δείκτης της Σαγκάης είναι σχεδόν αμετάβλητος. Οριακή πτώση (-0,07%) παρουσιάζει ο Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ.

Ανάλογο ήταν το κλίμα χθες το βράδυ στη Wall Street, όπου οι τρεις βασικοί δείκτες, Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη. Είναι σαφές πως οι επενδυτές θέλουν να τηρήσουν στάση αναμονής έως ότου υπάρξουν πληροφορίες για τη συνάντηση στο νησί Σεντόκα. 

naftemporiki.gr