Skip to main content

Μοσκοβισί: Να ληφθεί υπ’ όψιν η κατάσταση της οικονομίας για τον κατώτατο μισθό

Σημαντική χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί την επόμενη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, ενώ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη διατήρησης του μεταρρυθμιστικού μονοπατιού.

«Είναι σημαντικό να έχουμε θετική αξιολόγηση, ώστε να αποδεσμευθούν τον Μάρτιο τα κέρδη από SMP΄s και ANFA΄s (σ.σ. τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και ευρωπαϊκές τράπεζες) ύψους 750 εκατ. ευρώ. Αυτό θα είναι δημοσιονομικά χρήσιμο και ένα καλό σήμα προόδου», τόνισε μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. 

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες λύσεις, ώστε οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό να είναι οι ενδεδειγμένες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τόσο την κατάσταση της οικονομίας, όσο και τα δεδομένα σε άλλες χώρες.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για προοδευτική μετάβαση της χώρας στην κανονικότητα και χαρακτήρισε σωστή απόφαση τη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται ισχυρά αλλά συνετά κοινωνικά μέτρα.

Ερωτηθείς για τις 16 μεταμνημονιακές δράσεις, οι οποίες θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε πως υπάρχει ακόμα δουλειά η οποία πρέπει να γίνει, τονίζοντας πως «είμαστε σε καλό δρόμο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ