Skip to main content

Πλατφόρμα παρακολούθησης της ΚΑΠ από το RECAP

Καινοτόμα πλατφόρμα για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δημιουργεί το Ευρωπαϊκό Έργο RECAP, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία «Horizon 2020».

Συγκεκριμένα, το RECAP στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βελτιωμένης εξ’ αποστάσεως επίβλεψης των κανονισμών της ΚΑΠ και στην ενίσχυση της διαδικασίας των επιτόπιων ελέγχων. Οι αγρότες θα αποκτήσουν ένα σημαντικό εργαλείο που θα τους παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για την καλύτερη κατανόηση των κανονισμών και συμμόρφωση με αυτούς, καθώς και έγκυρες προειδοποιήσεις για πιθανές παραβιάσεις.

Επιπλέον, το RECAP θα παρέχει στους αγροτικούς συμβούλους πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας και τη δυνατότητα ανάπτυξης δικών τους υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας σχεδιαστικά εργαλεία, βιβλιοθήκες και επικοινωνία με τη βάση δεδομένων της πλατφόρμας. Δυνητικοί χρήστες της πλατφόρμας είναι οι Αρχές Πληρωμών, οι αγροτικοί συμβούλοι και οι αγρότες.

Τα δεδομένα που θα χρησιμοποιούνται από την πλατφόρμα του RECAP θα προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως:

  • ανοιχτά δορυφορικά δεδομένα,
  • πληροφορίες που θα λαμβάνονται από τους γεωργούς μέσω της εφαρμογής RECAP για κινητά τηλέφωνα,
  • πληροφορίες που θα συλλέγονται από παρόχους δορυφορικών δεδομένων.

Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από τους παρακάτω εταίρους: DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε., Instituto Navarro de Technologias e Infraestructuras Agroalimentarias SA, ΟΠΕΚΕΠΕ, National Paying Agency of Lithuania, Viesoji Istaiga Lietuvos Zemes Ukio Konsultavimo Tarnyba, Strutt & Parker LLP, Inosens Doo NoviSad, University of Reading, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Iniciativas Innovadoras Sal, ETAM Α.Ε. και CREVIS SPRL.