Skip to main content

British Steel: Στον αέρα έως και 5.000 θέσεις εργασίας

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας βρίσκεται η British Steel, με τα οικονομικά της προβλήματα να θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με πηγές του BBC, η Britsih Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, καταβάλλει απεγνωσμένε προσπάθειες για την εξασφάλιση οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση, ύψους 75 εκατ. στερλινών, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω του Brexit.

Εάν η British Steel δεν εξασφαλίσει τη ρευστότητα που χρειάζεται, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο», θέτοντας σε κίνδυνο σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας, καθώς και 20.000 επιπλέον στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η μεγαλύτερη χαλυβουργική μονάδα της British Steel βρίσκεται στο Σκάνθορπ, διαθέτει όμως και εγκαταστάσεις στο Τίσαϊντ. Το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση φέρεται να έχει μειωθεί από τα 75 εκατ. στερλίνες στα 30 εκατ. στερλίνες αναφέρει το BBC. Η Greybull Capital, εκ των μετόχων της British Steel, και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει να βάλουν χρήματα στη βρετανική χαλυβουργία.

Εάν οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό η British Steel να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Τον Απρίλιο, η British Steel είχε δανεισθεί 100 εκατ. στερλίνες από τη βρετανική κυβέρνηση ώστε να αποπληρώσει οφειλές προς την Ε.Ε. για τις εκπομπές άνθρακα και να αποφύγει την επιβολή προστίμου.