Skip to main content

Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται αυτήν την ώρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να επηρεάζεται από τα εταιρικά νέα και αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοινώνονται, ενώ παράλληλα παρακολουθεί και τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Ειδικότερα, στις 15:24, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.003 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,27% στις 11.821 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,22% στις 5.106 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,07% στις 405,07 μονάδες.

Στο ταμπλό, η UBS Group σημειώνει κέρδη 2,9%, καθώς παραδέχτηκε ότι ήταν ένοχη σε υπόθεση χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor στις ΗΠΑ, πληρώνοντας νέο πρόστιμο ύψους 203 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, στο +6,7% βρίσκεται η Altice, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Suddenlink Communications, έναντι 9,1 δισ. δολάρια, ενώ επιβεβαιώθηκε και η προσέγγιση της Time Warner Cable για ενδεχόμενη συμφωνία.

Ανοδικά κατά 4,3%, σήμερα, η Vodafone Group, μετά τα σχόλια του προέδρου της Liberty Global, Τζον Μαλόουν, ότι η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο για την διεύρυνση των υπηρεσιών της στη δυτική Ευρώπη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στη Γερμανία τον Μάρτιο, καθώς σε ετήσια βάση, ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,7%, ύστερα από πτώση 2,1% που είχε καταγράψει τον Φεβρουάριο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,1%. Η αδύναμη ζήτηση και οι χαμηλές τιμές πετρελαίου επηρέασαν αρνητικά τον δείκτη.