Skip to main content

Χρυσός: Τι θα σπρώξει την τιμή του σε νέα ιστορικά υψηλά το 2022

Μπορεί το 2021 οι επενδυτές να γύρισαν την πλάτη στον χρυσό, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 2022 θα είναι έτος λάμψης για το πολύτιμο μέταλλο. Μερίδα αναλυτών μάλιστα πιστεύει ότι υπάρχουν οι προοπτικές να σκαρφαλώσει η τιμή του σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο CNBC ο Ντέιβιντ Λένοχ, αναλυτής του fund Fat Prophets, το αδύναμο αμερικανικό δολάριο και ο πληθωρισμός είναι δύο παράγοντες, που αναμένεται να δώσουν ώθηση στην τιμή του χρυσού, οδηγώντας την ακόμη στα 2.100 δολάρια η ουγκιά. 

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2022 θα δούμε τον χρυσό να δοκιμάζει τα ιστορικά υψηλά επίπεδά του, χωρίς να κινείται ωστόσο πολύ πέρα από αυτά» εξήγησε.  

Σύμφωνα με το Reuters Eikon η τιμή του χρυσού κατέγραψε το ιστορικό ρεκόρ της τον Αύγουστο του 2020, στα 2.063 δολάρια η ουγκιά. Σήμερα, Τετάρτη, διαπραγματεύεται στα 1.814 δολάρια η ουγκιά. 

Να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει προσεγγίσει το 6% και ο χρυσός θεωρείται μέσο θωράκισης έναντι της ανόδου του. Οι γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη επίσης ευνοούν τη στροφή στον χρυσό και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα ράλι του νωρίτερα από ό,τι πολύ περιμένουν. 

naftemporiki.gr