Skip to main content

Κομισιόν: Η Ελλάδα στην κορυφή των χωρών της Ε.Ε. που επωφελούνται από το «σχέδιο Γιούνκερ»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στην κορυφή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επωφελούνται από τις επενδύσεις που προβλέπονται από το «σχέδιο Γιούνκερ», με στόχο την ανάπτυξη, κατατάσσεται με βάση το ΑΕΠ η Ελλάδα, σύμφωνα με tweet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της Κομισόν «το σχέδιο Γιούνκερ» αναμένεται να ενεργοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 283,7 δισ. ευρώ, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 90% του αρχικού στόχου.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε για την Ελλάδα τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) περίπου 2,4 δισ. ευρώ και εκτιμάται να ενεργοποιήσει επενδύσεις ύψους 9,2 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Τα νούμερα αυτά φέρνουν την χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ των 28 με βάση το ΑΕΠ της κάθε χώρας και μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.