Η πρόταση του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για έναν κοινό υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης απαιτεί μη ρεαλιστικές αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε., δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του CDU, μη ρεαλιστική αυτή τη στιγμή είναι και η πρόταση του κ. Μακρόν για κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης.
Εκτίμησε επίσης ότι η σύντομα θα ξεκινήσει η «ομαλοποίηση» στη χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πάντως, διευκρίνισε ότι η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον νέο Γάλλο πρόεδρο να ενισχύσει τη νομισματική ένωση.
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












