Skip to main content

Μοοdy’s: Credit positive η νίκη Μακρόν

Πιστωτικά θετική (credit positive) για τη Γαλλία αποτιμά η Moody’s την εκλογική επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, χαιρετίζοντας τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του νέου προέδρου της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αναμένεται να υλοποιήσει, θα ενισχύσουν τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και θα διατηρήσουν σε τροχιά προσαρμογής το ύψος του δημόσιου χρέους.

Αυτή τη στιγμή, το γαλλικό χρέος ανέρχεται κοντά στο 100% του ΑΕΠ και η μείωσή του θεωρείται απίθανη σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Την ίδια ώρα, η προοπτική της οικονομίας είναι σχετικά αδύναμη, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης δεν πρόκειται να υπερβεί το 1,5% δίχως την υλοποίηση σημαντικών φιλο-αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων.

Στο σημείο αυτό, η Moody’s υπενθυμίζει ότι η προεκλογική ατζέντα του Μακρόν περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, καθώς ένα δυσμενές αποτέλεσμα θα αποτελέσει τροχοπέδη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια του νέου προέδρου.

naftemporiki.gr