Skip to main content

Επένδυση 5,4 εκατ. της Diorama στη Lariplast

Από την έντυπη έκδοση

Σε νέα επένδυση ύψους 5,4 εκατ. ευρώ προχώρησε η DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar. 

Συγκεκριμένα, το Diorama προχώρησε στην απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στη Λαριπλάστ AEΒΕΕ (Lariplast), η οποία παράγει πλαστικά ποτήρια και πώματα για την κατανάλωση κρύων και ζεστών ροφημάτων. 

Η εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικές εγκαταστάσεις, στη Λάρισα και στο Marles, στη βορειοανατολική Γαλλία. Εξάγει σε 20 χώρες, ενώ περισσότερο από 70% των πωλήσεών της γίνεται εκτός Ελλάδας. 

Στο τιμόνι της Lariplast βρίσκεται ο Γιάννης Τσερέπας, που αποτελεί τη δεύτερη γενιά της εταιρείας, ο οποίος, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του Diorama στη Lariplast, τόνισε πως «η εταιρεία με αυτή τη συμφωνία θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίησή της. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας και στη σταθερή στρατηγική μας “παράγουμε – εξάγουμε  – κερδίζουμε – επενδύουμε”».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την έβδομη επένδυση του Diorama και σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δερμάνη, Partner της DECA Investments AEΔOΕΕ, «η Lariplast είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν παραγωγική εγκατάσταση σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης, διαθέτοντας σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης στον κλάδο της.

Η επένδυση του Diorama θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών, σε περισσότερες χώρες. Πιστεύουμε ότι μαζί με τη δική μας βοήθεια η Lariplast μπορεί να γίνει ένας σημαντικός περιφερειακός παίκτης στην Ευρώπη».