Skip to main content

Ομόλογα: Υπό το μηδέν και πάλι η απόδοση των γερμανικών

Yπό το μηδέν επέστρεψε η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου 10ετους διάρκειας, στον απόηχο νέων απογοητευτικών στοιχείων για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία. Τα Bunds παραμένουν το πιο ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές ακόμη και εάν οι ανησυχίες αφορούν την ίδια την κορυφαία οικονομία της Ευρώπης. 

Η απόδοση του δεκαετούς σήμερα διαμορφώνεται στο – 0.019%, τα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων και πολύ κοντά σε ναδίρ 2,5 ετών, καθώς η Ευρωζώνη κατεβάζει απότομα ταχύτητα, την ώρα που γεωπολιτικές εντάσεις και εμπορικές αντιπαραθέσεις συντηρούν το κλίμα της αβεβαιότητας συνολικά στην παγκόσμια οικονομία.

Με τους επενδυτές να στρέφονται στο γερμανικό χρέος, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι πληρώνουν το Βερολίνο για να του δανείσουν τα χρήματά τους, τα ομόλογα του Νότου βρίσκονται υπό ελαφρά πίεση.  H απόδοση του ιταλικού δεκαετούς παρουσιάζει αύξηση τριών μονάδων βάσης, στο 2,66% και το spread έναντι του γερμανικού ανοίγει στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και δύο μήνες. Ανάλογη άνοδο σημειώνουν και οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς παραμένει σταθερή στο 3,29%. 

naftemporiki.gr