Skip to main content

Folli Follie: Παράταση στην παράταση

Από την έντυπη έκδοση 

Παράταση προθεσμίας μέχρι τις 24.4.2019 ζήτησε η Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τον οικονομικό επανέλεγχο και την αναδιατύπωση των οικονομικών καταστάσεων 2017 που διενεργείται αυτό το διάστημα στην εταιρεία.

Ουσιαστικά η FF Group επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε, δηλαδή: ουδέν νεώτερο από το μέτωπο των οικονομικών ελέγχων, λόγω αδυναμίας των μηχανισμών της εταιρείας να διευκολύνει το έργο των λογιστών παραχωρώντας όλα τα αναγκαία στοιχεία.

Ειδικότερα, η απάντηση της εταιρείας (15.4.2019) στο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (12.4.2019), η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρει ότι ο έλεγχος της PwC και η επικείμενη αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Μάλιστα, όπως λέει, «παρά τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των ζητούμενων στοιχείων (πολλά εκ των οποίων αναφέρονται στο παρελθόν και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου) και παρά τις ιδιαίτερες δυσχέρειες, λόγω της πολυπλοκότητας του ομίλου, της δομής του και της αποχώρησης στελεχών, η εταιρεία έχει μέχρι σήμερα παραδώσει τμήμα των ζητηθέντων στοιχείων».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη διοίκηση της Folli Follie είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την PwC στις 22 Απριλίου τόσο για την ενημέρωση της Επιτροπής Ελέγχου, μετά τις πρόσφατες αντικαταστάσεις μελών της, όσο και για τη συνολική επισκόπηση της προόδου των εργασιών και την επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

Εν τω μεταξύ χθες η οικογένεια Κουτσολιούτσου κοινοποίησε ανακοίνωση σε συνέχεια αναφορών στον Τύπο και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «οι θέσεις της οικογένειας εκτίθενται και θα συνεχίσουν να εκτίθενται ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών οργάνων και αρχών και όχι στην ιδιότυπη “δίκη” που διεξάγεται επί μήνες ενώπιον μερικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από διάφορα ετερόκλητα μεταξύ τους συμφέροντα».