Skip to main content

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,16%, κλείνοντας στις 24.748 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,08%, φτάνοντας στις 2.709 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,19% για να κλείσει στις 7.295 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM πραγματοποίησε «βουτιά» 7.5%, παρασύροντας μαζί της και τον Dow Jones.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές ενισχύθηκαν σε νέα υψηλά επτά εβδομάδων, έχοντας ως στήριγμα τα θετικά εταιρικά κέρδη τριμήνου και τον ράλι των εταιρειών του μεταλλευτικού κλάδου, μετά την απογείωση στις τιμές βασικών μετάλλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, με τον επιμέρους δείκτη πρώτων υλών να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη από την εποχή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Θετικά πρόσημα και κέρδη καταγράφηκαν σχεδόν στο σύνολο των χρηματιστηρίων της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,3%, ξεπερνώντας σε επιδόσεις τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε οριακά κέρδη, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,50%. Άνοδος 0,54% και για τον IBEΧ της Μαδρίτης, ενώ ανάλογα κέρδη κατέγραψε και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.