Skip to main content

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Με κέρδη εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την επιβεβαίωση της διατήρησης του επιτοκίου αναφοράς στο 0,05% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι αγορές λαμβάνουν, επίσης, στήριξη από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε Γερμανία και Γαλλία.

Ειδικότερα, στις 15:14, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41% στις 7.104 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,44% στις 12.281 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,61% στις 5.250 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,72% στις 414,65 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Hennes & Mauritz ενισχύεται κατά 1,3%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις ενδυμάτων το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσει η άνοδος το 7,4%.

Επίσης, η Nokia Oyj σημειώνει κέρδη 1,8%, καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνίστριας εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel-Lucent. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η συμφωνία αποτιμά την Alcatel-Lucent στα 15,6 δισ. ευρώ. Η Alcatel, καταγράφει απώλειες 11%.

Παράλληλα, αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,05% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η ΕΚΤ, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς. Οι αγορές πλέον αναμένουν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής, Μάριο Ντράγκι, όπου και πιθανότατα θα δοθούν τα πρώτα στοιχεία για την εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,7% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ στη Γερμανία, ο ίδιος δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,3%.