Skip to main content

Κομισιόν: Θέλουμε μία δίκαιη αξιολόγηση

Η Κομισιόν θέλει μία δίκαιη αξιολόγηση, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε με καλή πίστη και αφοσίωση» για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα παραμείνει «πιστή» στους όρους της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, σημείωσε ότι η Κομισιόν δεν σχολιάζει τις διαρροές και επανέλαβε ότι «εργαζόμαστε για να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της σταθερότητας».

«Εκείνο που θέλω να πω», είπε, «είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να μπει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με υγιή δημοσιονομικά, ανταγωνιστικότητα και δημιουργία θέσεων απασχόλησης και για το λόγο αυτό επιθυμούμε η συμφωνία του Αυγούστου να εφαρμοστεί στο σύνολό της».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι θεσμοί τα έχουν βρει μεταξύ τους, απέφυγε να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι οι επικεφαλής γύρισαν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις συζητήσεις και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

naftemporiki.gr