Skip to main content

Etihad: Επενδύει το 33,3% στην ελβετική Darwin Airline

Την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας (FOCA) να εγκρίνει την επένδυση του 33,3% στην ελβετική εταιρεία Darwin Airline, καλωσόρισε η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από τον Ιανουάριο του 2014, η Darwin Airline, με έδρα το Λουγκάνο, λειτουργεί ως περιφερειακή εταιρεία της Etihad κάτω από το ίδιο εμπορικό σήμα και κατόπιν εταιρικής συμφωνίας με την Etihad Airways.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έγκριση της επένδυσης της Etihad από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιτρέπει πλέον στις δύο εταιρείες να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη της συνεργασίας τους, συμπεριλαμβανομένων τις πτήσεις κοινού κώδικα των δύο εταιρειών εντός και εκτός Ευρώπης.

ΟΤζέιμς Χόγκαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, ανέφερε πως η επένδυση ήταν σύμφωνη με την αυξανόμενη τάση της ενοποίησης στον κλάδο των αερομεταφορών, για να διασφαλιστεί η συνέχιση των βιώσιμων, αξιόπιστων και σταθερών αεροπορικών υπηρεσιών, καθώς και η μεγιστοποίηση της σύνδεσης των πτήσεων.

Ο κ. Χόγκαν δήλωσε επίσης ότι η έγκριση της επένδυσης θα επιτρέψει στην Etihad Airways και στην Darwin Airline να συνεργαστούν πιο στενά προς όφελος των επιβατών των δύο αεροπορικών μεταφορέων στην Ελβετία, στην Ευρώπη, και όχι μόνο.