Skip to main content

DBRS: Ενθαρρυντικές οι ενδείξεις για την Ελλάδα

Η οικονομική και δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας ήταν μακρά και επίπονη, όμως σήμερα οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, σημειώνει σε σχόλιό του για τη χώρα μας ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS.

«Καθώς το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας κοντεύει στο τέλος του και η Ελλάδα ετοιμάζεται για την πρόσβασή της στην αγορά, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν αποφέρουν καρπούς και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις αναμένονται», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας: «Ωστόσο, το πολύ μεγάλο χρέος παραμένει αρνητικό για το αξιόχρεο και ο DBRS θα δει θετικά τους μηχανισμούς βιωσιμότητας τους χρέους που ετοιμάζονται για να στηρίξουν τη μελλοντική πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές».

Ο οίκος σημειώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός 1,4% το 2017, αν και, όπως συμπληρώνει, η εκτίμηση για ανάπτυξη ανερχόταν σε 1,8%.

Ο DBRS επισημαίνει εξάλλου ότι η συνεχιζόμενη βελτίωση στην αγορά εργασίας αντανακλάται στη μείωση του ποσοστού ανεργίας, το οποίο υποχώρησε στο 20,8% του εργατικού δυναμικού στο τέλος του Δεκεμβρίου 2017 από 27,5% το 2013.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ