Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α., αν και τα κέρδη του έχουν περιοριστεί σε σχέση με το πρωί. Παρουσιάζει άνοδο 2,5% στις 572,9 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και 4%. Οι τράπεζες δείχνουν το δρόμο της ανάκαμψης με κέρδη περίπου 5%.
Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο ωστόσο o Γ.Δ. στο Χ.Α. έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 39%, με την αιμορραγία να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη άλλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Νευρικότητα επικρατεί στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης κατά την τελευταία συνεδρίαση του τριμήνου.
Ο γαλλικός CAC 40, που νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και 1%, για λίγο γύρισε σε αρνητικό έδαφος, ενώ και οι άλλοι δείκτες είδαν τα κέρδη τους να περιορίζονται.
Στις 14:00 ώρα Ελλάδος ο CAC40 είναι εν πολλοίς αμετάβλητος, ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνουν άνοδο 1% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο είναι στο +0,6%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 αν και με κέρδη 1% σήμερα ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το πρώτο τρίμηνο με τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 18 ετών.
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.










