Αύξηση 1,5% παρουσίασε ο όγκος των πωλήσεων λιανικής στην Ελλάδα τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, ύστερα από άνοδο 1,7% τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, αυξημένη ήταν η ζήτηση των καταναλωτών για έπιπλα, οικιακές συσκευές, βιβλία, ένδυση και υπόδυση.
Υπενθυμίζεται ότι το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου του 2017 η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο, αλλά εν πολλοίς χάρη στις επενδύσεις και όχι στην κατανάλωση. Οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν δε κατώτεροι των προσδοκιών. Η κυβέρνηση αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης 2,5% για το τρέχον έτος.
naftemporiki.gr
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












