Skip to main content

Walmart: Eτοιμάζει δυναμική είσοδο στις ασφάλειες υγείας

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Humana, εταιρείας ασφαλειών υγείας, φέρεται να βρίσκεται η Walmart, σε μία κίνηση που σηματοδοτεί μεγάλη στροφή για την αμερικανική αλυσίδα υπεραγορών  και θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στις τάσεις συγκέντρωσης στον ευρύτερο κλάδο υγείας, όπου παρατηρείται τσουνάμι εταιρικών deals. Πρόκειται εξάλλου για έναν κλάδο, με τον οποίο φλερτάρει έντονα και ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα προχωρήσουν και θα ευοδοθούν. Ωστόσο εάν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο, καθώς η Humana εμφανίζει αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποίηση 37 δισ. δολαρίων και το αντίτιμο θα μπορούσε να περιλαμβάνει premium. Θα ήταν δε η μεγαλύτερη έως σήμερα εξαγορά της Walmart υποσκελίζοντας την απόκτηση της βρετανικής Asda Group το 1999 έναντι 10,8 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Walmart εταιρεία δεν είναι μόνο ο κορυφαίος, βάσει κεφαλαιοποίησης, όμιλος λιανικής στον πλανήτη, με αξία 260 δισ. δολαρίων, αλλά και ένας σημαντικός διαχειριστής δικτύου φαρμακείων. Στον χώρο των ασφαλειών και άλλων υπηρεσιών υγείας, ωστόσο, δεν έχει παρουσία. 

naftemporiki.gr