Skip to main content

Ανοδικές τάσεις στην τελευταία συνεδρίαση ενός δύσκολου τριμήνου

Θετικό ήταν το κλίμα στις αγορές μετοχών της Ασίας κατά την τελευταία συνεδρίαση ενός άκρως ταραχώδους τριμήνου. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,4% στις 21.454,3 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών. Σε εβδομαδιαία βάση είχε άνοδο 4,1%, περιορίζοντας έτσι σε έναν βαθμό τις απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων. Συνολικά το Μάρτιο ο ιαπωνικός δείκτης κατέγραψε πτώση 2,8%, ενώ το πρώτο τρίμηνο είχε απώλειες της τάξης του 5,8%, ενώ μέσω φόβων για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, οι οποίοι και έστρεψαν τους επενδυτές στο καταφύγιο του γιεν. 

Στην τελευταία συνεδρίαση ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός. Μόλις 1,14 δισ. μετοχές άλλαξαν χέρια. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Η αξία των συναλλαγών ήταν 2,14 τρισ. γιεν- επίσης η χαμηλότερη φέτος. 

Υποτονικό το κλίμα και στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης με το Σύνθετο Δείκτη να παρουσιάζει άνοδο σχεδόν 0,3%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης είχε άνοδο 0,5%, αλλά αποχαιρέτισε το πρώτο τρίμηνο με απώλειες 4,2%. Ο CSI 300 με τα βαριά χαρτιά είχε πτώση 0,2% σε εβδομαδιαία βάση και απώλειες 3,3% το πρώτο τρίμηνο. 

naftemporiki.gr