Skip to main content

ΑΧΑ: Τέλος εποχής για τον Ντε Κάστρις

Την αποχώρησή του από το «τιμόνι» της ΑΧΑ ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Ομίλου, Ανρί Ντε Κάστρις.

Υπηρετώντας τον Όμιλο για 27 συνεχόμενα χρόνια – εκ των οποίων τα 17 από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου – ο Ντε Κάστρις αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.

Ως απόρροια, το δ.σ. της ΑΧΑ αποφάσισε να διαχωρίσει τις αρμοδιότητες του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου και να εγκρίνει τις παρακάτω τοποθετήσεις:

  • Ο Denis Duverne τοποθετείται ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Ο Thomas Buberl τοποθετείται ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, αντικαθιστώντας τον Henri de Castries.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 166.000 ανθρώπους που αποτελούν το πρόσωπο της ΑΧΑ για τα 103 εκατομμύρια πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Ο επαγγελματισμός και η δέσμευσή τους ήταν πηγή δύναμης και κινητοποίησης για μένα» δήλωσε, σχετικά, ο Ντε Κάστρις.

«Η υλοποίηση της διαδικασίας αλλαγής που ξεκίνησε μετά από αίτημα που κατέθεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013, επιβεβαίωσε το εύρος και την ποιότητα που έχουν οι ομάδες της ΑΧΑ και μας βοήθησε να αναγνωρίσουμε μια νέα γενιά από ηγέτες» σημείωσε και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Φιλοδοξίας ΑΧΑ, και πριν εισέλθουμε σε ένα νέο στρατηγικό κύκλο, κατάλαβα, ότι με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσει η μετάβαση σε μια νέα διοίκηση, η οποία γνωρίζω ότι θα οδηγήσει με επιτυχία την ΑΧΑ στα επόμενα βήματα ανάπτυξής της».

«Παρόλο που αφήνω τον Όμιλο με μεγάλη συγκίνηση, είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρος, βλέποντας τον Thomas να αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΑΧΑ. Έχει την εμπειρία, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και τις αξίες να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται από έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο, κάνοντας την ΑΧΑ μια Εταιρεία που θα είναι συνεχώς πιο κοντά στους πελάτες της, οι οποίοι είναι το κλειδί για την μακροχρόνια ανάπτυξή μας» κατέληξε.