«Βαρίδι» θα αποτελέσει το Brexit στη ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, κατά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο νέος προϋπολογισμός, ο πρώτος μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου, προβλέπει την επί τα χείρω αναθεώρηση των οικονομικών εκτιμήσεων για την περίοδο 2018-2020, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του Brexit.
«Ο προϋπολογισμός προετοιμάζει το σχέδιο για μία νέα, λαμπρότερη εποχή» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.
«Τα στοιχεία παρέχουν μία ισχυρή και σταθερή βάση, ώστε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ε.Ε.» έσπευσε να προσθέσει.
Ο ίδιος ωστόσο, εστίασε στην επείγουσα ανάγκη μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τα οποία συγκαταλέγονται στα υψηλότερα μεταξύ των προηγμένων οικονομιών.
Σημειώνεται ότι για το 2017, ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 2% έναντι της εκτίμησης του Νοεμβρίου περί ανάπτυξης 1,4%. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εκτίμηση υπολείπεται της αρχικής πρόβλεψης περί αύξησης του ΑΕΠ κατά 2%.
Όσον αφορά την τριετία 2018 – 2020, το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναφέρθηκε, υποβάθμισε σημαντικά τις εκτιμήσεις του, αναμένοντας βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












