Skip to main content

Aγορές: Στροφή των επενδυτών στα «καταφύγια» ομολόγων και χρυσού

Η εξάπλωση του κορωνοϊού ανά τον κόσμο και η αύξηση των νέων περιστατικών δημιουργεί νέο κύμα πανικού και αποφυγής ρίσκου, στρέφοντας στα «καταφύγια» τους επενδυτές. Άλμα 1% για τον χρυσό, ράλι για τις τιμές των γερμανικών κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις σε χαμηλά πολλών μηνών. Πιέσεις στην περιφέρεια.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού και οι ανησυχίες για φρένο στην παγκόσμια ανάπτυξη απομάκρυναν τους επενδυτές από τις αγορές μετοχών  και προς τη «λάμψη» του χρυσού. Η τιμή του πολυτίμου μετάλλου έκανε άλμα 1%, στα 1.651,41 δολάρια ανά ουγκιά.

Τα κρούσματα Covid-19 ανά τον κόσμο έχουν υπερβεί τα 90.000, με περισσότερους από 3.000 θανάτους.

Οι προσδοκίες για νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες -με το βλέμμα να στρέφεται προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας την επόμενη εβδομάδα- αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα που στρέφει τους επενδυτές προς τον χρυσό.

Ισχυρή και η ζήτηση για το κρατικό χρέος υψηλής επενδυτικής διαβάθμισης, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς να κινείται κοντά σε ναδίρ εξαμήνου, στο -0,64%. Μικρές πιέσεις στην περιφέρεια, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να διευρύνεται στο 1,26% και του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου να «τσιμπάει» πέντε μονάδες βάσης, στο 1,05%.

naftemporiki.gr