Skip to main content

Χρηματιστήρια: Οι μετοχές έτοιμες για το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2018

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν για έβδομη ημέρα με το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Φεβρουάριο του 2018, προτού τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δώσουν μια εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο Stoxx Europe 600 διολίσθησε 0,7% στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο. Η τεχνολογία, η ακίνητη περιουσία και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν χαμηλή απόδοση, ενώ η ενέργεια υπεραπόδοση.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη, με το βασικό μέτρο πληθωρισμού του βασικού ΔΤΚ να αναμένεται να επιστρέψει σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών, διατηρώντας την πίεση στη Federal Reserve να συνεχίσει με αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πήχης για την απομάκρυνση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής είναι «πολύ υψηλός» εν μέσω της συνεχιζόμενης ισχύος του πληθωρισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες παλεύουν επίσης με μια ενεργειακή κρίση, μια διαφαινόμενη ύφεση και βέβαια ένα ασθενέστερο νόμισμα. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις δηλώσεις κερδών για να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κινούνται σε αυτούς τους αντίθετους ανέμους.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ

naftemporiki.gr