Skip to main content

Ασανσέρ η στερλίνα εν μέσω δηλώσεων και φημών

Αντιμέτωπη με έντονες διακυμάνσεις ήρθε το τελευταίο 24ωρο η βρετανική στερλίνα εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Στις 09:00 ώρα Ελλάδος το νόμισμα ανακάμπτει χάρη σε ένα δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο πηγές της κεντρικής τράπεζας στέλνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις το μήνυμα πως υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί το έκακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αν κριθεί αναγκαίο και για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να επανέλθει η σταθερότητα στην αγορά. 

Νωρίτερα είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις στον απόχο της δήλωσης του διοικητή της Τράπεζας, Άντριου Μπέιλι, ότι θα τερματιστεί το έκτακτο πρόγραμμα την Παρασκευή, όπως είχε εξ αρχής προγραμματιστεί. 

Μιλώντας σε χρηματοοικονομικό συνέδριο που οργανώθηκε στην Ουάσινγκτον, ο Μπέιλι τόνισε πως «ένα στοιχείο της ουσίας της παρέμβασης για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι πως είναι ξεκάθαρα προσωρινή». 

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financιal Times. Η στερλίνα υποχώρησε έως και 1,0922 δολάρια στις αγορές της Ασίας τα ξημερώματα πριν ανακάμψει στο 1,106 δολάριο. 

naftemporiki.gr