Skip to main content

Αγορές: Ο ιός του φόβου κοκκινίζει τα ταμπλό

Με την μετάδοση του Covid-19 να είναι πλέον ταχύτερη εκτός Κίνας και τον ΠΟΥ να προειδοποιεί συνεχώς την παγκόσμια κοινότητα να είναι προετοιμασμένη για μία πανδημία, η αιμορραγία στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων συνεχίζεται. 

Σήμερα το Χρηματιστήριο της Σανγκάης αντιστέκεται, αφού στην Κίνα διαφαίνονται ελπίδες ότι η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο βαθύ κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό στο Τόκιο, στο Χονγκ Κονγκ, στο Χρηματιστήριο της Βομβάης και στο Σίντνει, που ακολουθεί κατά πόδας τις ασιατικές αγορές. 

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 καταγράφει πτώση 2,13% και ο ινδικός BSE Sensex υποχωρεί 1,1%. Πτώση 0,75% παρουσιάζουν τόσο ο Hang Seng όσο και ο αυστραλιανός S&P/ASX 200. 

Στην αγορά εμπορευμάτων ο νέος κοροναϊός κρατάει σε τροχιά πτώσης το πετρέλαιο επί πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις και παρά τις διαβεβαιώσεις του Ριάντ και των συμμάχων του ότι θα αποτρέψουν την εμφάνιση μεγάλου πλεονάσματος προσφοράς. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί 1,61% στα 51,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού με ανάλογη πτώση διαμορφώνεται στα 47,91 δολάρια το βαρέλι.

naftemporiki.gr