Skip to main content

Ρ. Κράτσα στο Naftemporiki TV: Χρειαζόμαστε ένα οικοσύστημα καριέρας στον τουρισμό

Για τη μεγάλη αύξηση που κατεγράφη φέτος στην τουριστική κίνηση των νησιών του Ιονίου και συνολικά της χώρας, αλλά και για όσα τα πρεπει να γίνουν προκειμένο το τουριστικό προϊόν να έχει διάρκεια και ποιότητα μίλησε στο Naftemporiki TV, που εκπέμπει ζωντανά από την 86η ΔΕΘ, η Ρόδη ΚράτσαΤσαγκαροπούλου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καριέρας. 

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ανέφερε πως η αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις αποτυπώθηκε και στο τουριστικό προϊόν, το οποίο περιλαμβάνει και τις δαπάνες των τουριστών. Σημείωσε ωστόσο πως το μεγάλο πρόβλημα ήταν η έλλειψη προσωπικού. «Αυτό επηρεάζει και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος γιατί επιστρατεύονται καποιοι άρον – άρον» σχολίασε. 

Ερωτηθείσα για τις  καταγγελίες που ήρθαν στο φως για κακές συνθήκες εργασίας και χαμηλές απολαβές, τόνισε πως η τουριστική αγορά πρέπει να μελετηθεί. «Είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καριέρας στον τουρισμό. Πρέπει να δούμε τον τουρισμό πραγματικά σφαιρικά, όχι σαν έναν τομέα της οικονομίας γρήγορο και επιφανειακό. Τα μεγάλα ξενοδοχεία, οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δουν πώς θα χτίσουν αυτό το οικοσύστημα καριέρας,για να έχει διάρκεια αυτό που επενδύεται στον τουρισμό» είπε μεταξύ άλλων. 

Δείτε όλη τη συνέντευξή της στη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Τάκη Σπηλιόπουλο στο βίντεο που ακολουθεί: 

naftemporiki.gr