Skip to main content

Bitcoin: «Κολλημένο» στα 20.000 δολάρια μετά το συμπόσιο της Fed

Το Bitcoin εμφανίστηκε να έχει κολλήσει περίπου στα 20.000 δολάρια την Κυριακή ως μέρος μιας ευρύτερης υποχώρησης στην αγορά κρυπτονομισμάτων, εν μέσω ανησυχίας για την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Η στασιμότητα του Bitcoin έρχεται μετά από μια διήμερη πτώση 7,6%, ευθυγραμμιζόμενο ουσιαστικά με τις αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή μετά την ομιλία του προέδρου της Fed Τζέρι Πάουελ στο συνέδριο του Jackson Hole. Η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων υποχώρησε την Κυριακή, με τον δείκτη MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 να σημειώνει πτώση 1%, υποχορώντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Το επίπεδο των 20.000 δολαρίων λειτούργησε ως υποστήριξη για το Bitcoin όταν έφτασε σε χαμηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες, αλλά το κρυπτονόμισμα είχε ανέλθει υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν από το Σάββατο, δεν βρέθηκε κάτω από τα 20.000 δολάρια από τις 14 Ιουλίου και είχε ξεπεράσει ακόμη και τα 25.000 δολάρια νωρίτερα τον Αύγουστο.

Οι διακυμάνσεις ήρθαν εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία και το μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και την επίδραση που θα μπορούσαν να έχουν σε πιο «ριψοκίνδυνα» περιουσιακά στοιχεία.

naftemporiki.gr