Skip to main content

Τουρισμός: Αυξημένες κατά 17% σε σχέση με το 2019 οι αφίξεις στο ν/α Αιγαίο το α΄ 7ήμερο του Αυγούστου

Αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ήταν οι αφίξεις στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου το πρώτο 7ήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πριν μερικούς μήνες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι με όλες αυτές τις δυσκολίες (πόλεμος στην Ουκρανία, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, ελληνοτουρκικά, πανδημία) η Ελλάδα θα κατάφερνε στον τουρισμό, όχι μόνο να προσεγγίσει, αλλά και να ξεπεράσει σε ορισμένες περιοχές τις επιδόσεις του 2019, ενισχύοντας την εθνική οικονομία και το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η εξαιρετική πορεία του τουρισμού αποτυπώνεται και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) στις οποίες τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφεται αύξηση 26,5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019. 

Καμπάνια για την προσέλκυση Ευρωπαίων ταξιδιωτών το φθινόπωρο και τον χειμώνα

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε επίσης για την καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών το φθινόπωρο και το χειμώνα. «Την εβδομάδα πριν τη ΔΕΘ, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ταξιδέψω στη Γερμανία και θα πραγματοποιήσω tour σε μεγάλες πόλεις της χώρας έτσι ώστε να προμοτάρουμε με τους Γερμανούς tour operators ότι συμφέρει τους συνταξιούχους της χώρας, είναι πιο οικονομικό για αυτούς, να ζήσουν 1-3 μήνες στην Ελλάδα- στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω, στην Κέρκυρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη- παρά να μείνουν σπίτι τους και να πληρώνουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Επίσης θα κάνουμε καμπάνια, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου- στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, στη Σκανδιναβία αλλά και στη Γαλλία, την Ελβετία» δήλωσε.