Skip to main content

16ο Road Show: Τι γυρεύει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο

Από την εντυπη έκδοση

Του Ανέστη Ντόκα
[email protected]

Πρός Νοέμβριο -χωρίς να αποκλείεται και ο Οκτώβριος- οδεύει το 16ο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Ο μεγάλος στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ Γιάννου Κοντόπουλου είναι να διεξαχθεί κανονικά φέτος το 16ο road show στο Λονδίνο, που έχει να γίνει από το 2020 λόγω της πανδημίας.

Η εκδήλωση της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο είναι θεσμός που ξεκίνησε το 2006 και με τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως η πιο επιτυχημένη διοργάνωση εξωστρέφειας και «διαφήμισης» της ελληνικής αγοράς. Σε αυτή συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των εισηγμένων της υψηλής κεφαλαιοποίησης και επιλεγμένες εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Οι πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι οι προτεινόμενες ημερομηνίες έχουν μεταφερθεί για αρκετά μετά τον Σεπτέμβριο, που ήταν και η καθιερωμένη περίοδος διεξαγωγής του συνεδρίου. Για φέτος σχεδιάζεται η διεξαγωγή του road show την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, χωρίς να έχουν αποκλειστεί και ημερομηνίες εντός του Οκτωβρίου.

Τα μεγαλύτερα ονόματα των θεσμικών εταιρειών παγκοσμίως αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στη φετινή εκδήλωση. Πρόκειται για τις BlackRock, BNP Paribas, Deutsche Bank, Fidelity Management & Research, Goldman Sachs, GSO, Hamblin Watsa Investments Council, Invesco, JP Morgan, One Investments, Schroders, Soros Fund Management, Stewart Investors, Trowe Price, ΤΤ Ιnternational και Wellington.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στη διαμόρφωση πολιτικών υπέρ των επενδύσεων και ενός περιβάλλοντος που θα είναι ελκυστικό για τα ισχυρά διεθνή κεφάλαια. Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι η ανασύνταξη και η ισχυροποίηση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς με στόχο να διαδραματίσει ξανά τον ρόλο για τον οποίο προορίζεται, που είναι η στήριξη και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της εύρυθμης κυκλοφορίας των κεφαλαίων.

Πάνω από 600 ραντεβού Φέτος, λοιπόν, ο στόχος της ΕΧΑΕ είναι να προγραμματιστούν περισσότερα από 600 ραντεβού μεταξύ των επικεφαλής των εισηγμένων και των εκπροσώπων των ξένων επενδυτικών οίκων και των fund managers. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλάδος ενέργειας, οι τράπεζες και ο ΟΠΑΠ είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Στη φετινή εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι εταιρείες ΑΔΜΗΕ, Lamda Development, Alpha Bank, Motor Oil, EXAE, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, Coca-Cola HBC, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Prodea, Eurobank, ΔΕΗ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Τιτάν και Viohalco.