Skip to main content

Bitcoin: Αρχίζει να «πατάει» στα πόδια του- Πάνω από τα 23.000 δολάρια η τιμή του

Για πρώτη φορά σε διάστημα πάνω από μήνα, το Bitcoin έσπασε το «φράγμα» των 23.000 δολαρίων. Το ράλι ανακούφισης στα κρυπτονομίσματα προκάλεσε η προοπτική λιγότερο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve, δεδομένου ότι η πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική επιβαρύνει σημαντικά τα στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν ρίσκο. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της, αλλά οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια λιγότερο επιθετική αύξηση αυτή τη φορά κατά 75 μονάδες βάσης αντί για 100.

Ειδικότερα, το Bitcoin εκτινάχθηκε έως και τα 23.800 δολάρια την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 8% μέσα σε 24 ώρες και διαπραγματεύεται σε επίπεδα που δεν έχει δει από τα μέσα Ιουνίου. Έπειτα υποχώρησε στην τιμή των 23.330,80 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.

Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά περίπου 50% από τις αρχές του 2021.

«Το Bitcoin αρχίζει να ”πατάει” στα πόδια του μετά από έναν ασταθή μήνα και η επόμενη εβδομάδα θα είναι ενδεικτική», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Crypto Lender Nexo, Άντονι Τρέντσεφ. 

Ένα ράλι πέραν των 22.700 δολαρίων σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα έχει πλέον ανακτήσει τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, θέτοντας τις τεχνικές βάσεις για μια «αντιστροφή τάσης», σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς κρυπτονομισμάτων στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Bitbank, Yuya Hasegawa. «Η αγορά χρειάζεται λίγη περισσότερη διασφάλιση για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed», πρόσθεσε. «Παρόλα αυτά, μια βραχυπρόθεσμη προοπτική για το bitcoin είναι ανοδική και θα μπορούσε να φτάσει έως και περίπου 29.000 δολάρια αυτήν την εβδομάδα», εκτίμησε. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC