Skip to main content

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Αποζημιώνονται οι πληγέντες παραγωγοί Τριπόλεως

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Αποζημιώνονται  οι πληγέντες παραγωγοί μήλων Πιλαφά, κερασιών και βύσσινων Τριπόλεως από τον παγετό του Απριλίου 2021, μετά από κοινές προσπάθειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση».

Συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ 2482/20-05-2022 τεύχος Β΄ ανατέθηκε στον ΕΛΓΑ η υλοποίηση ad hoc προγράμματος κρατικών ενισχύσεων (αποζημιώσεων) όπου εντάσσονται οι συγκεκριμένες καλλιέργειες, παρότι βρίσκονταν τη δεδομένη χρονική στιγμή σε προανθικό στάδιο και συνεπώς δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Μετά από τη θετική αυτή εξέλιξη, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, οι παραγωγοί αναμένουν ενημέρωση για το χρόνο καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων, η σημασία των οποίων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη νέα καλλιεργητική περίοδο μετά τις ασφυκτικές για τους παραγωγούς ανατιμήσεις σε λιπάσματα, εφόδια, πετρέλαιο και ενέργεια. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.