Skip to main content

Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο εδώ και μία δεκαετία

Το Bitcoin οδεύει προς το χειρότερο τρίμηνο εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, καθώς οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και η αναταραχή που έχει προκαλέσει η κατάρρευση δημοφιλών stablecoins έχει περιορίσει δραστικά την όρεξη για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα της αγοράς.

Το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου καταγράφει πτώση 58% – τη μεγαλύτερη από το τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν ήταν ακόμη στα πρώτα βήματά του. Μέσα σε αυτή την δεκαετία έχει βιώσει θεαματικές κούρσες και απότομες βουτιές, αλλά συνολικά έχει δει την αξία του να αυξάνεται σε επίπεδα, που πολλοί αμφισβητούν εάν είναι ρεαλιστικά. Τώρα το κλίμα αβεβαιότητας και αποστροφής από το ρίσκο αποκαλύπτει ότι οι βάσεις του εξακολουθούν να μην είναι πολύ γερές.

Ενώ έχει αναγνωριστεί ως επίσημο νόμισμα από το Εκουαδόρ και γίνεται δεκτό από διάφορες ανά τον κόσμο, εξακολουθεί ουσιαστικά να αντιμετωπίζει ως μία επένδυση υψηλού ρίσκου και είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές συναλλαγές. Σήμερα καταγράφει πτώση 4% στα 19.143 δολάρια, ενώ νωρίτερα διολίσθησε και κάτω από τα 19.000 δολάρια. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκτιναχθεί στα 69.000 δολάρια. 

Οι αναλυτές είναι διχασμένοι ως προς τι περιμένει το κρυπτονόμισμα από εδώ και πέρα. Μερίδα αναλυτών, μεταξύ των οποίων και εκείνοι της JPMorgan Chase, εκτιμούν πως είναι πολύ κοντά στον “πάτο” και επομένως θα αρχίσει σε λίγο καιρό η ανάκαμψη. Άλλοι πάλι προειδοποιούν πως από τη στιγμή που έχασε το ψυχολογικό όριο των 20.000 μονάδων είναι πολύ πιθανό να το δούμε να υποχωρεί έως και τα 12.000 δολάρια. 

naftemporiki.gr