Skip to main content

Κικίλιας: Εντυπωσιακά τα μηνύματα που έρχονται για τον ελληνικό Τουρισμό

Στα στοιχεία που καταδεικνύουν αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο εξάμηνο του 2022 συγκριτικά με το 2019 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Επισήμανε πως, παρά το γεγονός ότι φέτος είμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν υπήρχαν προ πανδημίας (ενεργειακό, ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία), τόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όσο και τα μηνύματα που έρχονται για τους επόμενους μήνες είναι εντυπωσιακά, που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού που προηγήθηκε, αποδίδει καρπούς. Η στρατηγική αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, είχε δύο στόχους: Πρώτον, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν πολλά χρήματα στις διακοπές τους και δεύτερον, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (ήδη η κρουαζιέρα έχει φτάσει τους 10 μήνες).  

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω των ελλείψεων προσωπικού, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους υπεύθυνους των αεροδρομίων και τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του που στην Ελλάδα δεν παρατηρείται ανάλογο πρόβλημα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς το αεροδρόμιο είναι η πρώτη επαφή του ταξιδιώτη με τη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια ενάντια στη χρήση του όρου «Turkaegean» από την Τουρκία.