Skip to main content

Revlon: Σε καθεστώς πτώχευσης η ιστορική εταιρεία καλλυντικών

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλε στις ΗΠΑ η εταιρεία καλλυντικών Revlon, επισημαίνοντας ότι τα επίμονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα είχαν εκτινάξει σε απαγορευτικά επίπεδα το κόστος των πρώτων υλών για τα προϊόντα της. 

Η εταιρεία, που μετράει 90 χρόνια ζωής, δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, που απαιτούσαν όπως λέει να προπληρωθούν για να παραδώσουν το εμπόρευμα. Είχε επίσης να αντιμετωπίσει τόσο την κάμψη της ζήτησης εξαιτίας του εκρηκτικού πληθωρισμού όσο και ελλείψεις σε προσωπικό.

H Revlon πέρα από το ομώνυμο brand έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα προϊόντα Elizabeth Arden, Almay και Cutex, καθώς και αρώματα με την υπογραφή των Κριστίνα Αγκιλέρα και Μπρίντι Σπίαρς. Θέλει να υπαχθεί στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, γεγονός που θα της επιτρέψει να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της όσο διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της ένα σχέδιο αποπληρωμής. Για τις καθημερινές της δραστηριότητες ευελπιστεί ότι θα λάβει 575 εκατ. δολάρια από τους υφιστάμενους πιστωτές της. 

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αυξανόμενο ανταγωνισμό από νέα brands, που είχαν την υπογραφή ή τη στήριξη διασημοτήτων, όπως το Kylie Cosmetics της Κάιλι Τζένερ και το Fenty Beauty της Ριάννα. 

Στον απόηχο της ανακοίνωσης χθες το βράδυ η μετοχή της έκανε βουτιά 13% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

naftemporiki.gr