Skip to main content

Σέριλ Σάντμπεργκ: Πούλησε μετοχές 1,7 δισ. και μένει σε σπίτι 855 τμ

Η Σέριλ Σάντμπεργκ αποχωρεί από τη Meta ως μία από τις πλέον επιτυχημένες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά και έχοντας πουλήσει μετοχές του Facebook αξίας άνω των 1,7 δισ. δολαρίων. 

Η Σάντμπεργκ είναι ένα σπάνιο παράδειγμα στελέχους που έγινε δισεκατομμυριούχος χωρίς να είναι συνιδρύτρια της εταιρείας ή διευθύνουσα σύμβουλος. Ήταν γενική διευθύντρια επιχειρήσεων (chief operating officer) επί 14 χρόνια και την τελευταία δεκαετία πούλησε πάνω από το 75% των μετοχών της μέσω τακτικών προγραμμάτων πώλησης. Συνολικά πούλησε πάνω από 22 εκατομμύρια μετοχές εναντι πάνω από 1,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της VerityData, που δημοσιεύει το CNBC. Αυτό την καθιστά μία από τους μεγαλύτερους insider sellers στο αμερικανικό επιχειρείν. 

Σήμερα η προσωπική περιουσία της υπολογίζεται σε 1,6 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον χώρο της τεχνολογίας μετά τη Μεγκ Γουίτμαν, που είχε διατελέσει διευθύνουσα σύμβουλο της Hewlett Packard Enterprises και έχει σήμερα πλούτο 3,2 δισ. δολαρίων.

Να σημειωθεί ότι παρά τον πλούτο της η Σάντμπεργκ δεν έχει δείξει «αδυναμία» για γιοτ, ιδιωτικά τζετ ή πανάκριβα αυτοκίνητα. Ωστόσο το 2013 απέκτησε μία νεόδμητη μονοκατοικία 855 τετραγωνικών μέτρων (9.200 τετραγωνικών ποδιών), το οποίο περιλαμβάνει γυμναστήριο, οινοποιείο, αλλά και έναν καταράκτη στον εξωτερικό του χώρο. Η στέγη του είναι καλυμμένη με ηλιακά πάνελ. 

naftemporiki.gr