Skip to main content

Έλον Μασκ: Οι ψευδείς λογαριασμοί εμπόδιο για τη συμφωνία με το Twitter

Συνεχίζεται το σίριαλ της εξαγοράς του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος προειδοποίησε πως η προσφορά του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου η εταιρεία ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα της.

Σε ένα tweet νωρίς την Τρίτη, ο κ. Μασκ είπε: «Χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει (πως το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο του) <5%». «Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει», είπε.

Πρόσθεσε: «20% είναι ψεύτικοι/ανεπιθύμητοι λογαριασμοί, 4 φορές παραπάνω από ό,τι ισχυρίζεται το Twitter. Θα μπορούσε το ποσοστό αυτό να είναι να είναι *πολύ* υψηλότερο».

Είπε ότι η προσφορά του «βασίστηκε στο ότι τα αρχεία SEC του Twitter ήταν ακριβή».

Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, υπερασπίστηκε τις προσπάθειες της εταιρείας του για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, αφού ο κ. Μασκ την περασμένη εβδομάδα ανέστειλε την προσφορά του λόγω ανησυχιών για ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.

«Πρώτον, επιτρέψτε μου να δηλώσω το προφανές: το ανεπιθύμητο περιεχόμενο βλάπτει την εμπειρία των πραγματικών ανθρώπων στο Twitter και ως εκ τούτου μπορεί να βλάψει την επιχείρησή μας», είπε ο κ. Αγκραουάλ ως μέρος μιας σειράς αναρτήσεων τη Δευτέρα. «Ως εκ τούτου, έχουμε ισχυρά κίνητρα να εντοπίζουμε και να αφαιρούμε όσα περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα μπορούμε, κάθε μέρα. Όποιος προτείνει το αντίθετο κάνει απλώς λάθος».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είπε ότι θα προσπαθήσει να επαληθεύσει τους αριθμούς του Twitter και είπε ότι και άλλοι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο. Ο Αγκραουάλ πρότεινε ότι οι εξωτερικές εκτιμήσεις των λογαριασμών ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν θα ήταν ακριβείς.

naftemporiki.gr