Skip to main content

Τwitter: Και CEΟ o Έλον Μασκ μετά την εξαγορά

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter αναμένεται να αναλάβει ο Έλον Μασκ μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του CNBC. 

Το αμερικανικό μέσο επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές τονίζει πως ο Μασκ θέλει να διατελέσει CEΟ μετά την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων, αλλά όχι να διατηρήσει για μεγάλο διάστημα αυτόν τον ρόλο. Πιθανότατα θα ασκήσει τον ρόλο του επικεφαλής για λίγους μήνες, προκειμένου να δρομολογήσει τις αλλαγές που επιθυμεί και να αναθέσει στη συνέχεια τα ηνία σε κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεται. 

Στόχος του Μασκ όπως έχει πει είναι να διασφαλίσει ότι το μέσο θα σέβεται απολύτως την ελευθερία του λόγου, αλλά και ότι οι χρήστες του θα εγγράφονται σε αυτό με την πραγματική τους ταυτότητα. Έχει επίσης μεταξύ άλλων υποσχεθεί λειτουργία επεξεργασίας (edit button), ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή χαμηλής συνδρομής σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.  

Έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), εν τω μεταξύ, αποκαλύπτουν ότι ο Μασκ εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 7,14 δισ. δολαρίων από φίλους και άλλους επενδυτές για την εξαγορά. Μεταξύ αυτών που θέλησαν να βάλουν πλάτη είναι ο Λάρι Έλισον, ο οποίος δεσμεύτηκε για επένδυση 1 δισ. δολαρίων.  Στη λίστα ξεχωρίζει και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος είναι ήδη επενδυτής στο Twitter, και συμφώνησε να ανανεώσει την τρέχουσα επένδυσή του, διατηρώντας το μερίδιο των 35 εκατ. που κατέχει στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς.

Ο Μασκ φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις και με τον Τζακ Ντόρσι, συνιδρυτή του Twitter για μία επένδυση. 

naftemporiki.gr