Skip to main content

Airbnb: Καθεστώς εξ΄αποστάσεως εργασίας για πάντα

Η Airbnb δήλωσε την Πέμπτη ότι οι υπάλληλοί της θα μπορούν να εργάζονται μόνιμα από οπουδήποτε – συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού, του γραφείου τους ή σε διάφορες χώρες στην περίπτωση που ταξιδεύουν.

Οι αποζημιώσεις για όσους εργάζονται σε περιοχές με χαμηλότερο κόστος ζωής δεν θα αλλάξουν, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, σε email του προς το προσωπικό, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα φιλοξενεί τακτικές προσωπικές συναντήσεις.

Εξηγώντας την απόφαση ο Τσέσκι είπε ότι είναι μέρος ευρύτερων αλλαγών στην εταιρεία για να εξυπηρετήσει την εξ αποστάσεως εργασία. «Ο κόσμος γίνεται πιο ευέλικτος σχετικά με το πού μπορούν να εργαστούν οι άνθρωποι», έγραψε ο Τσέσκι στο email. «Το βλέπουμε αυτό στη δική μας επιχείρηση. Δεν θα είχαμε αναρρώσει τόσο γρήγορα από την πανδημία αν δεν υπήρχαν εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονταν από τα σπίτια της Airbnb», σημείωσε.

Συνεπής στις δηλώσεις του, ο Τσέσκι είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι και ο ίδιος θα γινόταν ψηφιακός νομάς για αρκετούς μήνες, μια εναλλακτική εξ αποστάσεως εργασίας που έγινε ολοένα και πιο δημοφιλής μετά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σχεδόν οι μισές διανυκτερεύσεις στην Airbnb μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου ήταν μέρος διαμονών διάρκειας ενός μήνα ή μεγαλύτερου, είπε η εταιρεία, και τον περασμένο χρόνο 175.000 άτομα χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να κλείσουν διαμονές για τρεις μήνες ή περισσότερο.

Σύμφωνα με την Airbnb, στην πλατφόρμα έχουν προστεθεί περισσότερες από 150 ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων επαληθευμένων συνδέσεων Wi-Fi, για την υποστήριξη των τάσεων της απομακρυσμένης εργασίας.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις και ταξιδιωτικούς προορισμούς για να βοηθήσει τα άτομα που ζουν στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ εργάζονται.

naftemporiki.gr