Skip to main content

Η Nike ετοιμάζεται για το χειρότερο τρίμηνο από το 2008

Σε έναν κλάδο που πιέζεται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η Nike υποφέρει περισσότερο από τους ανταγωνιστές της, καθώς η έκθεσή της στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έθεσαν τις μετοχές της σε τροχιά για το χειρότερο τρίμηνο από το 2008.

Η μετοχή υποχωρεί κατά 23% φέτος, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον ρυθμό της πτώσης κατά 12% του δείκτη καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας S&P 500, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός δεκαετιών βλάπτει το συναίσθημα και τα πορτοφόλια των αγοραστών. Η εταιρεία θα παρουσιάσει οικονομικά κέρδη τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα.

Οι ελλείψεις παραγωγής και οι καθυστερήσεις στις μεταφορές ειδικότερα συνιστούν μια «δύσκολη στην πρόβλεψη» έκθεση, σύμφωνα με την αναλύτρια της Morgan Stanley, Kimberly Greenberger. 

«Είναι απίθανο τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου να επιλύσουν αυτές τις επίμονες συζητήσεις, καθυστερώντας οποιαδήποτε σημαντική επαναξιολόγηση στην έκθεση κερδών του 4ου τριμήνου (τον Ιούνιο) ή μετά», έγραψε η Greenberger σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της Nike υποχώρησαν έως και 2% τη Δευτέρα.

naftemporiki.gr