Skip to main content

Το Αμερικανικό Κογκρέσο πιέζει για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να ψηφίσει το συντομότερο αύριο Τρίτη έναν νόμο με στόχο την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών ενεργειακών προϊόντων και την αναστολή ομαλών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία, δήλωσε στο Reuters ένας κοινοβουλευτικός σύμβουλος.

Το κείμενο του νομοσχεδίου αναμένεται να δοθεί αργότερα σήμερα είπε η πηγή.

Μια ομάδα βουλευτών ανέφερε σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι «συμφώνησαν σε μια νομοθετική πορεία προς τα εμπρός για την απαγόρευση της εισαγωγής ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία».

Ο νόμος θα δώσει επίσης στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να αυξήσει τους δασμούς σε αγαθά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και θα δώσει την δυνατότητα στην Κάθριν Τάι, επικεφαλής του γραφείου της Εμπορικής Εκπροσώπου των ΗΠΑ (USTR), να επιδιώξει την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

«Η λήψη αυτών των μέτρων θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ο πόλεμος του είναι απαράδεκτος και οι ΗΠΑ στέκονται ακλόνητα στο πλευρό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους βουλευτές, ειδικοί σε θέματα εμπορίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 ​Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr